Uppdatera till den nya tidens energisnåla ljuskällor

Den nya tidens ljuskällor är här och nu är det hög tid att se till att du har uppdaterat dig inom området. Du har mycket att vinna på att byta ut dina gamla ljuskällor till de nya.

Effektiv kostnadsbesparing och lång livslängd

Om du använder LED lysrör får du garanterat en effektiv kostnadsbesparing eftersom de har en betydligt lägre energiförbrukning för samma ljusstyrka. Ett ytterligare plus i kanten är att de har en mycket längre livslängd än den gamla tidens lampa.

Var används då lysrör oftast? Jo, bland annat i alla typer av offentliga lokaler, butiker, på lager, i produktionslokaler och garage. Överallt där lysrör används, tjänar du på att byta ut till LED lysrör. Förutom lägre kostnad och längre livslängd, har LED lysrör än fler fördelar; så som att de ger ett naturligt ljus, lägre underhållskostnad samt att de är miljövänliga.
Visste du att LED lysrör även kan användas till växtbelysning eller trädgårdsbelysning? De blir inte varma som den äldre generationens glödlampor blir. Fördelarna överväger lätt och ytterligare en vinst som du gör om du byter till LED är att de inte går sönder samt att de är flimmerfria. Nu behöver du inte längre oroa dig för huvudvärk eller ögonspänningar på grund av ljusflimmer.

Vad behöver jag veta när jag ska köpa ett LED lysrör?

Först och främst ska du tänka på sockeln. Den vanligaste armaturen är G13-armaturen som hör till T8-lysröret. G5-fästen hör däremot till T5-röret. T5-röret är smalare än T8-röret.
Du kan välja mellan olika längder på lysröret. De allra vanligaste längderna är 60 cm, 90 cm, 120 cm samt 150 cm.

Slutligen ska du fundera över färgtemperaturen. Den väljs med tanke på var lysröret ska användas, vilken stämning du söker. Behöver du ljus för att kunna se bra och arbeta eller är du ute efter ett stämningsfullt och behagligt ljussken? Du väljer färg efter användningsområde.